Buurtvereniging `t Kraaiennest

Foto`s van 2013

16 -12--2013 
Kerststuk maken

Het was maandagavond weer een gezellige drukte in de garage van Annie.
Annie met Eyda gaven weer een workshop kerststuk maken. En wat voor een kerststuk.
10 vrouwen van de buurtvereniging kregen door toedoen van Annie en Eyda weer groene vingers. Met gaas en touw en nog veel meer atributen waar vrouwen verstand van hebben werden er omgetoverd tot een heuse kerstster met een mooi lampenglas en kerstballen. 
Hard werken kost veel energie en daarom had Simone wat heerlijks voor bij de koffie gebakken.
Ook kregen alle leden van de buurtvereniging een mooi kerstglas met waxinelicht als kerstgroet uitgereikt.
Een mooie afsluiting van het jaar 2013

Klik op de foto om alle  foto`s van de bloemschikkunst te zien


Klik op de foto

----------

----------

23-11-2013 
Dineren in Fort Altena

Zaterdagavond 23 november 2013 zijn we met 20 kraaien gaan dineren in de brasserie kazerne C van Fort Altena te Werkendam. 
We zaten in een aparte kamer aan een grote tafel. De soep werd geserveerd in een pannetje.
Daarna was er keus van vis, kip en vlees en allerlei soorten groente en aardappelen, allemaal geserveerd in een pan. 
Het is reuze gezellig geweest om zo elkaar als buren te ontmoeten. Daar is een buurtvereniging als t' Kraaiennest zeker voor "met elkaar, voor elkaar".

Klik op de foto om meer foto`s van het diner te zien


Klik op de foto

----------

----------

28-10-2013 
Bloemschikken, guirlande

Er is door 5 dames met de groene vingers weer een mooi stukje bloemschikkunst verricht. Er zouden 6 dames aan dit project werken maar door ziekte was er één afgevallen.
Er werd een plakt en geschikt.
Ik heb eerst de dikke Van Dalen erbij genomen omdat ik, als man zijnde, niet wist heuse FESTOEN in elkaar geknoopt, gewat een Festoen was
.
Een festoen of guirlande is een versiering met fruit, bladeren en/of bloemen in de vorm van een slinger die aan de uiteinden omhoog worden gehouden door linten of medaillons. Soms wordt voor de vorm zonder linten aan de uiteinden de term "guirlande" gebruikt en voor de vorm met linten, manchetten en afhangende uiteinden festoen.Naast de horizontale festoen en guirlande, bestaat ook het afhangende festoen. Dit is een vorm die op een punt aan een lint is opgehangen en daardoor verticaal afhangt. Het is een in de ornamentkunst veel gebruikt motief. Voorbeelden van afhangende festoenen zijn onder andere te vinden in het decoratieprogramma van het Paleis op de Dam in Amsterdam.

Het was aanpoten voor de dames, want ook voor de zieke werd een festoen gemaakt, maar uiteindelijk ging ieder tevreden naar huis met een herfst festoen met voederbollen eronder voor de vogels

Klik op de foto om meer foto`s van de bloemschikkunst te zien


Klik op de foto

----------

----------

12-07-2013 
Buurt barbeque 2013

Met 51 personen was het weer een gezellige BBQ. De weergoden waren ons goed gezind en de tentopstelling was vanwegen de noorder wind anders dan vorige jaren.
De 2 tenten waren in de breedte tegen elkaar gezet en dit zorgde ervoor dat iedereen bij elkaar kon zitten.
Er waren kinderspelen van speeltuin Kindervreugd om de kleintjes te vermaken en er was natuurlijk Albert met zijn BBQ. Heerlijke salad`s, gevulde eieren en lekker vers fruit en ijs.

Weer een activiteit om op terug te kijken. 

Klik op de foto om meer  foto`s van de bbq 2013 te zien


Klik op de foto

----------

----------

01-06-2013 
Strandwandeling in Renesse

Met 13 wandelaars hebben we weer een strandwandeling gemaakt op het strand van Renesse. Het was een frisse dag met veel wind, maar wel droog. Ideaal wandelweer dus.

Op het naaktstrand werden we door deze weersomstandigheden nu ook niet afgeleid en kon er stevig worden doorgewandeld. Ons doel was halverwege de Brouwersdam, waar met deze weersgesteldheid bija altijd zeehondjes zijn te zien. Deze waren zelfs zo mak, dat er voor de fotograaf kon worden geposeerd. Halverwege de wandeling, hebben we de strandtent aldaar ontdaan van zijn warme chocolademelk met slagroom om weer wat caloriën tot ons te nemen. Om 17:00 uur werden we verwacht bij La Vie, waar we doodmoe met een vertraging van 20 minuter arriveerden. Diverse soorten broodjes met vanalles erbij zorgde dat we weer snel werden op gepept. om daarna met een goed gevulde maag de terugreis weer aan te vangen. Net voor de schemering inviel, waren we weer thuis, en konder terugkijken op een weer geslaagde strandwandeling.

Klik op de foto om meer foto`s van de strandwandeling te zien


Klik op de foto

----------

----------

18-03-2013 
Bloemschikken, Paasstuk

Met 9 dames was het weer een gezellige boel in de garage van Annie. Deze keer bestond het Paasbloemstuk dat werd gemaakt uit bloembolletjes, eitjes en mooie takken.
Het Oase ( voor de mannen onder ons, het schuimblok waar alles in wordt geprikt) werd bekleed met groen laurierblad en was daarmee de basis tot het bloemstuk. 
Ondertussen genoten we van een lekker bakkie koffie en onder andere eigen gemaakte bonbons. 
Weer een gezellige avond om op terug te kijken. 

Klik op de foto voor wat plaatjes van de avond


Klik op de foto

----------

----------


05-01-2013 
Nieuwjaarsborrel Henk en Anneke van der Linden

Het was een gezellige drukte in huize v.d. Linden. Een 20 tal leden hebben de beste wensen weer gedeeld en hebben onder het genot van een hapje en drankje weer gezellig bijgepraat over het afgelopen jaar, waar sommigen opa of oma zijn geworden en over het komende jaar waar er diverse jonge Kraaien op zicht zelf gaan wonen. Er studeren dit jaar diverse jonge kraaien af en het belooft weer een mooi jaar te worden.

Henk en Anneke, bedankt voor jullie gastvrijheid. 

Klik op de foto voor wat plaatjes van de receptie.


Klik op de foto