Buurtvereniging `t Kraaiennest

Foto`s van 2004

2004-12-04
Bloemstukje maken

Klik op de foto voor een fotoverslag


Klik op de foto

----------

----------

2004-08-04
Wedstrijd Straatversiering

Bij de families Heijkoop en Schild, was een heks op onverklaarbare wijze recht de struiken ingedoken. De oorzaak was waarschijnlijk een levensgrote spin, die de heks op het verkeerde spoor bracht. De jury van de Oranjevereniging was voor onderzoek snel ter plaatsen, en de beloonde de eigenaars van de struiken met een 3e prijs individuele deelnemers. Ondanks de schrik van deze fatale landing werden deze mensen dus toch nog in het zonnetje gezet.

Straatversiering

Er is het nodige denk en tekenwerk aan vooraf gegaan, maar ik wil tocht de mensen die hieraan heb- ben meegewerkt hartelijk bedanken, want ze zijn toch mooi en degelijk geworden. Toch wil ik graag iemand speciaal bedanken: n.l. Cor Both, de broer van Robert Barth, en sinds kort bewoner van Mathijs Marijke. Ik had in juni n.l. uit mijn mond laten vallen, dat hij moest nadenken, hoe de kraaien en de nesten moesten worden gemaakt. Wel 10 keer per dag ging Cor kijken en vergelijken, tot hij met een zelf getekende kraai bij mij kwam. We hebben de kraaien dus ongeveer volgens zijn tekening gemaakt, en hebben Cor ook gevraagd te helpen, bij het maken wan de grote nesten. Het toeval is, dat Cor voor hij uit Hardinxveld naar Giessenburg verhuisde, kind aan huis was bij "v.d. Berg, bloemisterij" Momenteel is Cor werkzaam op de tuinen van "de Hoeff ". Een lot uit de loterij, zoals jullie begrijpen. Cor, heel hartelijk bedankt voor je geweldige hulp. Ook werden de buurtbewoners gevraagd, de eigen tuinen met iets dat met vogels had te maken, op te sieren. We hebben bijna bij iedereen wel iets op dit gebied gezien. We kwamen een tiental aangeklede kraaien uit de sprookjes wereld tegen, ook kraaien in verschillende volgorde van rang. De voorzitter las daar de notulen voor aan de volgelingen, Kraaiennest met jonge lmaaien die werden gevoederd met een vette worm, vogelverschrikkers in verschillende uitdossingen, een luie jager met geweer, en niet te vergeten de vliegende heks. Bij de families Heijkoop en Schild, was een heks op onverklaarbare wijze recht de struiken ingedoken. De oorzaak was waarschijnlijk een levensgrote spin, die de heks op het verkeerde spoor bracht. De jury van de Oranjevereniging was voor onderzoek snel ter plaatsen, en de beloonde de eigenaars van de struiken met een 3e prijs individuele deelnemers. Ondanks de schrik van deze fatale landing werden deze mensen dus toch nog in het zonnetje gezet. Ook van onze kant: proficiat. Allemaal weer veel leesplezier, en een niet te natte herfst, want die kunnen we met de bouwerij van de BBB niet gebruiken.


Klik op de foto voor een fotoverslag


Klik op de foto

----------

----------

2004-06-19
Vissen voor de Jeugd o.l.v. Bert Vink

De weersverwachtingen waren niet zo best, regen en onweersbuien werden er opgegeven. Toch ging de organisatie er van uit dat het door moest gaan, gezien dat 15 vissers zich hadden opgeven. Rond 13:00 was het vertrekken op het pleintje bij Peter Meijer. Er was weer gekozen voor het zelfde viswater als het jaar daar voor een water met veel vis en heel belangrijk het is heel overzichtelijk. Wie hadden zich opgegeven: Bart en Lilian v/d Brink, Niels en Jurre Nomen, Cynthia Heilcoop , Jeroen Marit en Wendy Peursum , Joyce , Niels , Lars Steenis , Vincent en Rosita Vink, Stefan de Groot en Kenny Bongers. De jeugd had er veel zin in ze wisten dat er vorig jaar mooie prijzen te winnen waren.Kinderviswedstrijd in Giessenburg-

Zaterdag 19 juni was voor de 2e keer een jeugdviswedstrijd. De weersverwachtingen waren niet zo best, regen en onweersbuien werden er opgegeven. Toch ging de organisatie er van uit dat het door moest gaan, gezien dat 15 vissers zich hadden opgeven. Rond 13:00 was het vertrekken op het pleintje bij Peter Meijer. Er was weer gekozen voor het zelfde viswater als het jaar daar voor een water met veel vis en heel belangrijk het is heel overzichtelijk. Wie hadden zich opgegeven: Bart en Lilian v/d Brink, Niels en Jurre Nomen, Cynthia Heilcoop , Jeroen Marit en Wendy Peursum , Joyce , Niels , Lars Steenis , Vincent en Rosita Vink, Stefan de Groot en Kenny Bongers. De jeugd had er veel zin in ze wisten dat er vorig jaar mooie prijzen te winnen waren. Rond 13.30 kwam de eerste fotograaf die vincent gevraagd had om eens langs te komen voor een stukje in het kompas.Dat was ook de reden waarom hij gevraagd had om het bord mee te nemen. De hele buurt stond op zijn kop want, waar was het bord gebleven? Uiteindelijk was het toch boven water gekomen. De fotograaf nam een paar foto's en vertrok en de jeugd viste door er was ook een pauze in gelast Annemieke had voor koffie gezorgd en een blikje fris voor de kinderen en een snoepbak natuurlijk. De wedstrijd ging verder de vissen die gevangen waren moesten opgemeten worden dat gebeurde door Bert en Peter nadat dat gebeurd was ging de vis weer terug het water in. Ook het Kontakt is met een fotograaf langs geweest. De regen die was voorspeld bleef gelukkig uit. Rond 16.00 werd.de wedstrijd afgeblazen als laatst werd de vis gemeten van Vincent. Peter ging de telling maken de prijzen die te winnen waren werden mooi uitgestald en de jeugd vergaapte zich op de prijzen. De uitslag was inmiddels bekent. Henk was inmiddels gearriveerd om de prijzen uit te rijken eerst werden de oorkondes uitgedeeld de spanning steeg wie gaat er dit jaar met de wisselbeker naar huis, de twee andere bekers mochten de winnaars houden. De uitslag was: 1 Vincent Vink 2 Cvnthia Heikoop 3 Jurre Nomen Zij mochten als eerste een prijs uitkiezen alle kinderen hadden een prijs die geschonken waren door: Rabobank te Giessenburg Autofood te Giessenburg Hareco te sliedrecht Welkoop te Giessenburg Boekhandel De Wingerd te Giessenburg Drogist Flash te Giessenburg GIESSENBURG -Kinderen konden zaterdag voor de tweede keer meedoen aan een viswedsreld van de Gies-senburgse buurtvereniging 't Kraaiennest. De wïsseibeker ging dit jaar naar Vincent Vink. Tweede werd Cynthia Heikoop en de  Jurre Nomen legde beslag op de derde plaats. Er deden 16 kinderen mee en in totaal werd er ruim 12 meter vis gevangen. Een aantal bevriende sponsors van de buurtvereniging had weder- om een aantal prijzen ter beschikking gesteld. Alle jeugdige vissers kregen van de organisatie een prtis mee naar huis. Het was een leuke middag jeugd vissers Bedankt en hopelijk tot volgend jaar

Klik op de foto voor een fotoverslag


Klik op de foto

----------

----------

2004-04-12
Paaseieren zoeken

We hadden lekker weer en om 10.00 uur was het weer zo ver. Eerst waren het de kleire kinderen tot en met 6 jaar die in de speeltuin hun eieren mochten zoeken. De eieren waren ook dit jaar weer goed verstopt. Maar volgens mij hebben de kleintjes alle eieren gevonden. We hadden drie prijswinnaars. Iedereen kreeg een leuk presentje en natuurlijk wat lekkers. De grotere kinderen moesten de eieren zoeken buiten de speeltuin en dat viel nog niet mee. Het rondje is veel groter en volop versbop- plaatsen dus. Maar uiteindelijk werden ook hier alle eieren gevonden. Ook bij de grotere waren er drie prijswinnaars. En alle andere kinderen Images ook een presentje en wat lekkers. i Hierna hebben de kinderen de eieren moet verstoppen voor de bewoners van Matthijs Marijke. Deze bewoners hebben dit jaar ook meegedaan en vonden het geel erg leuk. Voor een ieder was er een theeglas met een theezakje en natuurlijk ook iets lekkers. Het was weer een geslaagde ochtend.


Klik op de foto voor een fotoverslag


Klik op de foto

----------

----------

2004-03-16
Tennissen o.l.v. Huib Glerum

Dit jaar hadden we de scheiding tussen dames en heren los gelaten. Ze waren gelijk aan elkaar en de prijswinnaars bevestigden dat dit een terechte keus was.
We hebben leuke en spannende wedstrijden gezien. Natuurlijk was er hier en daar een opvallend krachtsverschil, de een beter getraind dan de ander maar zoals dat in een vrijetijdssport hoort, deelnemen is belangrijker dan winnen.

Na twee jaar geen tennis in de buurt, is het er 6 november dan toch van gekomen. De deelname was zeer bemoedigend en de reactie tijdens en na afloop zo positief dat Arie en ik wel moesten concluderen dat we hier nog een jaar aan vast zitten.
De dag begon niet zo positief, het was nat en de lucht gaf weinig hoop voor de middag. Om 12.30 regende het, maar er waren ook wat lichte plekken tussen de wolken. En wat we hoopten kwam uit. De regen bleef weg en de zon kwam er regelmatig doorheen.
De tennisvereniging had zeer ruimhartig hun mooie accommodatie beschikbaar gesteld. Een compliment waard, want waar kan je beter en leuker tennissen dan in je eigen dorp.
Dit jaar hadden we de scheiding tussen dames en heren los gelaten. Ze waren gelijk aan elkaar en de prijswinnaars bevestigden dat dit een terechte keus was.
We hebben leuke en spannende wedstrijden gezien. Natuurlijk was er hier en daar een opvallend krachtsverschil, de een beter getraind dan de ander maar zoals dat in een vrijetijdssport hoort, deelnemen is belangrijker dan winnen. Ieder gaf wat in zijn en haar vermogen lag. We hebben geconstateerd dat er opvallend veel talent in de buurt zit. Prachtige slagenwisselingen, dubbele back-hands en duikballen wisselden elkaar af.
Uiteindelijk moest er een winnaar komen, dat hoort nu eenmaal bij een spel.
In de 2 poules voor de jeugd werden Kenny Bongers en Lisa Meijer winnaar. Zij streden in de finale om het jeugdkampioenschap. Na een verbeten strijd, waarin Lisa door het uitrekken van haar trainingsjack, overigens een geoorloofde actie, Kenny duidelijk uit zijn concentratie bracht, wist zij de wedstrijd met 3-2 te winnen. Lisa mag zich dus jeugdkampioen 2004 van 't Kraaiennest noemen.
In de poules voor de overigen werden Peter Meijer en Jan de Groot winnaar. Jan was in een mooie wedstrijd met Enrico van Tuijl de winnaar van zijn poule geworden. De finale werd een prachtige wedstrijd waarin Peter en Jan elkaar niets cadeau gaven. Helaas, bij een 3-0 stand voor Jan begon het toch ineens flink te regenen. De wedstrijd werd gestaakt. Schuilend in de kantine waren de kompanen het snel met elkaar eens. De strijd was beslist en Jan de Groot was daarmee de winnaar en kampioen van 2004.
Geen van de deelnemers ging met lege handen naar huis. Al met al een geslaagd toernooi wat herhaling verdient.
Jammer dat buiten de deelnemers en hun familie niet meer buurtgenoten van deze middag hebben meegenoten. Ook voor het publiek was het zeer de moeite waard.
Tennisvereniging bedankt voor het gebruik van het tennispark en deelnemers bedankt voor jullie inzet. Tot de volgende keer.


Klik op de foto voor een fotoverslag


Klik op de foto