Buurtvereniging `t Kraaiennest

Foto`s 2019

Maandag 9 december
Kerststuk maken


Zoals ieder jaar gebruikelijk is, hebben er weer een flink aantal dames een Kerstkrans gemaakt met lichtjes.
Annie was weer zo gastvrij om haar garage om te toveren tot een ware workshop ruimte en crea Eida bracht alle dames weer de groene kneepjes bij

Klik op de foto om meer foto`s van Eida te zien.


------------

------------

Vrijdag 28 juni 2019
Buurt BBQ

Het was weer een gezellige drukte op het speeltuintje. Doordat er nieuwe speeltoestellen zijn geplaatst een aantal maanden geleden, was het even passen en meten met de ruimte voor de tenten maar dit paste perfect.
Albert en Dicky hadden weer een hoop lekkers voor ons klaar gemaakt en Albert was ook weer de vaste man achter de BBQ. Er kon weer spijker worden geslaan en er was een fotopuzzel over de Dorpsstraat.
We hebben weer genoten en zijn weer lekker bijgepraat.

Klik op de foto om meer foto`s te zien van Eida


------------

------------

Zaterdag 11 mei 2019
Stadswandeling met gids door Amersfoort

Startpunt was in de Brasserie Dichtbij waar eerst koffie met gebak werd genuttigd om daarna met de stadsgids de stad in te trekken.

De wandeling ging langs een enorm blok graniet dat in de ijstijd door een gletscher uit Scandinavië naar Amersfoort is gestuwd.

We liepen langs het Burger Weeshuis

Iets voor een ander willen doen is van alle tijden. Zo ook met kerstmis 1550. Toen namen enkele Amersfoorters het initiatief voor een ‘Arme Weeskijnderenhuijs’. Arme, zieke en ouderloze kinderen waren er in die tijd veel. Hulp voor hen was er niet dus bedelarij of simpelweg verkommeren was dus hun lot.

Johan van Oldenbarnevelt

Vierhonderd jaar geleden, op 29 augustus 1618, werd Johan van Oldenbarnevelt op het Binnenhof gearresteerd op verdenking van hoogverraad. De oude staatsman werd opgesloten, veroordeeld en uiteindelijk na bijna negen maanden gevangenschap op 13 mei 1619 op het Binnenhof onthoofd. Nog steeds geldt Oldenbarnevelt (1547-1619) als een van de grootste staatsmannen uit de Nederlandse geschiedenis, dé bouwer en stichter van de Nederlandse staat.

Lange Jan

De Onze Lieve Vrouwetoren is een kerktoren in Amersfoort. Het laatgotische bouwwerk is 98,33 meter hoog (gemeten tot aan de haan) en reikt hoog boven de binnenstad uit. Het is daarmee één van de meest in het oog springende monumenten in de stad en is op twee na de hoogste kerktoren in Nederland. De toren heeft de bijnaam "Lange Jan". Oorspronkelijk hoorde de toren bij een in de 18e eeuw verdwenen kerk. De toren is het centrale punt van de Nederlandse kaartprojectie van de Rijksdriehoekmeting (met coördinaten +155 000 m +463 000 m).

Op de terugweg werd een hapje gegeten bij Live en Cooking van van der Valk in Vianen
Klik op de foto om meer foto`s te zien van Eida

------------

------------

15-04-2019
Voorjaarsstuk gemaakt.

Maandag 15 april hebben we in de garage bij Annie een voorjaarsstuk gemaakt.
Eerst hebben we halve flesjes beplakt met stukken schors.
Deze omwikkeld met touw en beplant met klimop, witte druifjes en vlijtige liesjes.

Klik op de foto om meer te zien

https://photos.app.goo.gl/3e5t7bhNtDY5SA5R7

------------

------------

12-01-2019
Nieuwjaarsborrel bij Mathijs Marijke


Ook 2019 zijn we als Buurtvereniging `t Kraaiennest weer gestart met een Nieuwjaarsreceptie in Mathijs Marijke.
We werden er weer hartelijk ontvangen door de bewoners en de aanwezige leiding. Ieder had weer wat lekkers meegebracht en er werd weer heerlijk bijgekletst. Natuurlijk kwam de nieuwe picknickbank in het speeltuintje ter spraken en zijn we heel blij mee. Ook is er waarschijnlijk nog een hangschommel in aantocht maar dat horen we waarschijnlijk later dit jaar wel. Omdat onze voorzitter niet aanwezig kon zijn was Daniël van Houwelingen, bewoner van Mathijs Marijke onze opperstalmeester om een speech te houden, waar iedereen van heeft genoten. We kunnen terug kijken op een hele gezellige receptie met dank aan de goede verzorging aldaar.

Klik op de foto om meer te zien