Buurtvereniging `t Kraaiennest

Foto`s van 2007

2007-09-15
Strandwandeling Burgh-Haamstede naar Renesse,

o.l.v. Arie Woudenberg en Arie van Noordennen

Een perfecte dag....

Op "burendag" zijn we (hoe toepasselijk kan het zijn) met de buurtvereniging een strandwandeling gaan maken.
Een groep van 13 personen liep ongeveer 14 kilometer. Halverwege kwam daar de tweede groep bij (11 personen), om gezamelijk de tocht te voltooien.
De stemming was goed, het weer was super en het eten was bere-gezellig.
Al met al een perfecte dag.


Klik op de foto voor een fotoverslag


Klik op de foto

----------

----------

2007-08-31
Wedstrijd hoogste zonnebloem

De fam. Schouten is eerste geworden met een zonnebloem van 3 mtr hoog.


Klik op de foto voor een fotoverslag


Klik op de foto

----------

----------

2007-09-14
Vissen o.l.v. Bert Vink

Vrijdag 14 september werd er gevist door de jeugd. De opkomst was minimaat. Vier jeugdige vissers wisten de weg naar de waterkant te vinden. Wie gaat er dit jaar met de wisselbeker naar huis? Er waren dit jaar weer mooie prijzen te winnen. De prijzen weren deze keer gesponsord door Hook Hengelsport te Sliedrecht. Er is vis gevangen maar vet was het niet. Jurre wist de grootste vis boven water te halen, een baars van 22 cm. lang. Niels viste voor de gezelligheid mee en Bart 
daar in tegen was zeeer fanatiek, maar het ging niet naar zijn zin. Wendy, het meisje met heel veel geduld, daar wilde het niet bij lukken. Er was koffie en drinken voor de jeugd.

De uitslag van de viswedstrijd: 1. Jurre Nomen 23 cm. 2. Niels Nomen 22 cm. 3. Bart v.d. Brink 15 cm.
4. Wendy Peursem kreeg de aanmoedigingsprijs. 

Klik op de foto voor een fotoverslag


Klik op de foto

----------

----------

2007-06-26
BBQ en bedankjes  Loop voor Hoop

Het was op zaterdag 14 Juli de tiende keer, dat de kraaien van
buurtvereniging "Het Kraaiennest" bij elkaar kwamen rondom de
barbecue. Een jubileum en daar werkte zelfs ons wisselvallige weer aan
mee, want het was perfect barbecue weer!!!! Het vlees was, zoals gebruikelijk, weer voortreffelijk verzorgd door Albert, en Bert had weer al zijn creativiteit aangewend om de saladetafel er als een plaatje uit te laten zien.Uiteraard waren deze culinaire kraaien die ochtend bijgestaan door een handjevol vrijwilligers, die op aanwijzen van de grote meesters hielpen bi j de voorbereidingen. Het emmertje Haring dat Bert had aangeschaft viel letterlijk in de smaak bij de (meeste) kraaien.

Even had ik het idee dat het makrelen waren, zo groot waren ze namelijk, maar het bleken wel degelijk heerlijke malse haringen.

Op het veld pronkte, naast de kramen voor de b.b.q. en drank, onze twee eigen partytenten. Niet dat we die zo hard nodig hadden om in te schuilen, maar gewoon omdat het zo gezellig staat. Je hebt best even werk om ze neer te zetten, maar dan staat er ook wel wat. Al met al een hele zinnige investering!!

Terwijl de kleine kraaien hun eigen stokbroodjes bakten boven het vuur van de vuurkorf en Eida er lustig op los schminkte klom Arie van Noordennen op een stoel. Onze voorzitter had wat problemen met zijn stem, dus was Arie gevraagd voor de toespraken. Nou dat hebben we
geweten!!!! Wat een spreker is die man........ en als tie een verhaal vertelt, dan vertelt hij het ook heeeeeeeeeeeeeeeeeeelemaal.

Het samenloop-voor-hoop team werd in de bloemetjes gezet voor hun geweldige bijdrage aan dit evenement en Arie Woudenberg werd mentaal voorbereid op de VUT, middels een schitterend gedicht. Ik zag hem alleen af en toe wel heel benauwd kijken, zodat het best eens kan gebeuren dat hij er nog een paar jaar aan vast plakt bij zijn baas.

Terwijl er vrolijk op los gekeuveld werd, kwamen er rond tien uur een stelletje muzikale vrienden van jan Bongers langs. Niet om mee te eten, maar om een lekker stukje muziek ten gehore te brengen ( drinken deden ze trouwens wel). Heerlijke muziek, die zich moeilijk in een hokje laat plaatsen, maar die door iedereen gewaardeerd werd.

En terwijl ome Kobus zich voor de zoveelste keer door een haai in zijn poot liet bijten, besloten Hennie en ik onze stoeien in te klappen en te vertrekken. Het was eigenlijk veel te gezellig om weg te gaan; maar we hadden een paar huizen verderop nog een verjaardag, Eén voordeel heeft het wel om wat vroeger weg te gaan............ je hoeft niet mee op te ruimen!!

Hartelijk dank aan iedereen die heeft meegewerkt om deze tiende B.B.Q. tot een succes te maken en met name aan al die mensen ---------- die voor ons hebben opgeruimd.

Wout Schild

Klik op de foto voor een foto reportage


Klik op de foto

----------

----------

2007-06-30
Loop voor Hoop

Na heel wat uurtjes van voor bereiding was het dan zo ver.

29 juni SamenLoop Voor Hoop kan beginnen. De tenten zijn neergezet, boodschappen gedaan, kraam ingericht, SamenLoop kan beginnen.
Ons team bestond uit 9 mensen uit de straat en 4 van daarbuiten: Leonie, Albert, Dicky, Rolinda, Jan, Ruth, Symone, Ed, Anneke, (binten de straat) Annet, óeri, Elise en Daniël. Van te voren was er al geld ingezameld, dit gebeurde op verschillende mannieren: Bij buren aanbellen, een pot neerzetten op je werk met daarbij een T-shirt waar de namen van sponsors op kwamen, oud werkgever mailen, baas van je man benaderen, lijst op je werk neerleggen, autogarages langs gaan, diverse bedrijven benaderen, voor je verjaardag geld vragen voor SamenLoop, familie vragen en ga zo maar door. Dit alles zorgde er voor dat we voor de start van SamenLoop al ruim 2300 euro bij elkaar hadden.

Vrijdag 29 juni.

De eerste ronde liepen de survivors en teamleiders. Dit was (ook voor mij als teamleider) een zeer bijzondere ronde. Na deze ronde liepen alle andere teamleden ook mee. Daarna werd er gelopen volgens het van te voren opgezette loopschema.
In onze kraam verkochten we saté en creatieve spulletje van Ruth en Leonie. De saté liep erg goed. Helaas waren we te vroeg door de voorraad van vrijdag heen.
In alle kraampjes waren leuke activiteiten, zo hadden onze buren o.a. baksteen drukken. Hiernaast zie je hoe Albert 18 bakstenen drukt en daarmee op een gedeelde eerste plaatst kwam.

Ook was er een hele mooie lasershow. Na deze show ging een groot deel van het publiek naar huis.

Zaterdag 30 juni.

Ook 's nachts werd er natuurlijk door gelopen. Nou moet ik.zeggen dat ik aan het feit dat het donker was kon merken dat het nacht was maar verder niet zo. Het was namelijk erg gezellig. Het was wel wat minder druk qua publiek maar daar was de gezelligheid er niet minder om. Gezellig een wijntje met de buren en een beetje zingen wat kletsen en gewoon lekker lopen.

's Ochtends kregen we van de organisatie een ontbijt pakketje aangeboden, dat smaakte erg goed. Natuurlijk moest ook snel de barbecue weer aan want om kwart voor 9 was de eerste saté al weer verkocht. Vanwege het satésucces van vrijdag hadden we besloten om er nog honderd porties bij te kopen. Dit kon dankzij Slagerij Peulenplein voor een goedkoop inkopen, zodat we nog 75% van de opbrengst naar de kankerbestrijding konden doen. Achteraf hadden we er beter tweehonderd kunnen doen wat om ± 16.00 uur waren we al weer leeg. Dit alles heeft er voor gezorgd dat we voor iets meer dan 700 euro aan netto opbrengst hadden aan saté verkoop. De netto opbrengst van de spullen van Ruth en Leonie was ± 100 euro. Met het sponsorgeld erbij hebben we toch een mooi bedrag van ruim 3100 euro bij kunnen dragen.

Natuurlijk draaide het echt niet alleen om de saté. Er werden heel veel demonstratie gegeven door o.o. EMS, turnsters van Vridos, politiehonden. Werd er gezongen door diverse groepen en werd er door verschillende
mensen muziek gemaakt.

De laatste ronden werden door alle teamleden gelopen. We kregen van de organisatie allemaal een roos. Er werden paarse ballonen opgelaten en het totaal opgehaalde bedrag werd bekend
gemaakt. Het was een groot aantal mensen bijzonder en emotioneel om te zien dat er zo veel geld op is gehaald. Het was 170.000 euro maar er is later 177.777,77 euro van gemaakt.
Dit is een wereldrecord voor een Samenloop.


Klik op de foto voor een fotoverslag


Klik op de foto

----------

----------

2007-04-13
Biljarten o.l.v. Henk vd Linden

Donderdag 12 april is de biljart afdeling van buurtvereniging 't Kraaiennest weer actief geweest. 
7 trouwe biljarters hebben hun kunsten weer aan het vaste publiek laten zien.
Bij aankomst in "de Drijvershof'stonden er 2 biljarts op de spelers te wachten.
Na eerst een lekker Hardinxsvelds baksie koffie te hebben gedaan barstte de strijd los.
Het was een zware warme avond, welke er voor zorgde dat de kelen van de spelers snel uitdroogden. Door de spanning en de droogte ben ik de eindstand totaal vergeten,


Klik op de foto voor een fotoverslag


Klik op de foto

----------

----------

2007-03-01
Paaseieren zoeken

Klik op de foto voor een fotoverslag


Klik op de foto

----------

----------

2007-04-09
Sierraden maken

Om 19:30 werd er bij Elly Woudenberg al hard gezocht naar kettingen die moesten worden gemaakt voor de 8 dames.
Toen iedereen een mooie materialen voor de ketting had uitgezocht, werd het een reuze gezellige avond, 
en werden er diverse sierraden gemaakt. 

Klik op de foto voor een fotoverslag


Klik op de foto

----------

----------

2007-001-26
Schaatsen met Eimert de Kuiper

In Breda werd er kennelijk op ons gerekend, want toen we daar aankwamen, werd gelijk de vloer gedweild.
Met 19 kraaien is de kunstijsbaan in Breda weer bezocht.


Klik op de foto voor een fotoverslag


Klik op de foto