Buurtvereniging `t Kraaiennest

NieuwsGAAT NIET DOOR IVM CORONS CRISIS
https://photos.app.goo.gl/8TJDVAoQgK8atZ3eA

Klik op de foto voor meer foto`s


BuurtAED-actie in Johan de Kreijstraat Giessenburg groot succes


Giessenburg, 2 december 2019 - In Johan de Kreijstraat Giessenburg hangt nu een AED in de straat. CBS de Hoeksteen en buurtvereniging ‘t Kraaiennest hielden samen een inzamelactie voor een AED, via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting. Er is geflyerd in de buurt rondom CBS de Hoeksteen en in de Johan de Kreijstraat. De actie was een groot succes, de buurt haalde binnen 4 weken voldoende geld op om de AED met bijpassende buitenkast te kopen.


Maandag 2 december is de AED door de directeur van CBS de Hoeksteen en de voorzitter van buurtvereniging ‘t Kraaiennest in de buitenkast geplaatst en is de AED aangemeld in het oproepsysteem zodat hij dag en nacht beschikbaar is.


Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren en een AED wordt ingezet. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.


Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en staan aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.


Lees meer en kijk wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl